hits

Vi fortjente å vinne valget

kommentarer

Foto: FrP

Mens vi i FrP kunne juble over fortsatt regjeringsdeltagelse, gjorde Ap sitt dårligste valg i opposisjon siden 1924. Og tapet var vel bunn og grunn lite overraskende, for velgerne kan ikke lures til å tro at det bare er fryd og gammen med å øke skattene med 15 mrd.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/stortingsvalget-2017/eksperter-derfor-tapte-ap-valget/a/24139228/

For feilen Arbeiderpartiet gjorde under valget var at de undervurderte det norske folk totalt. For folk flest er en skatteøkning på 15 milliarder kroner et gedigent inngripen i økonomien. Bare eiendomsskatt, og økte avgifter på biler, som de rødgrønne presser hardt på, spesielt i Oslo øker presser på familiens sparegris.  

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/skatt/stoere-innroemmer-vanlige-folk-kan-ogsaa-faa-skatte-og-avgiftsoekning/a/23908713/

Folk flest ser også at abreidsledigheten er på vei nedover, og at norsk økonomi er på bedringens vei. Da nytter det ikke at Jonas maler et bilde av Norge, som ingen kjenner seg igjen i. Få vil ha en statsminister som er et år på etterskudd, mens Erna og Siv har løsningene på plass allerede, og tallene peker oppover.

Norske velgere er også lei av å bli skissert en marerittaktig fremstilling av borgelig politikk, og når de ser at selv Rødt sin partileder, Bjørnar Moxnes, benytter seg av private barnehage, nytter det ikke å bortforklare. Videre har Støre selv har kjøpt private helsetjenester, sendt sine barn på privatskole og har hatt sin far på et privat aldershjem, som koster minimun 2000 kroner i døgnet, samtidig som partiet hans er motstander av begge deler. http://www.hegnar.no/Nyheter/Naeringsliv/2015/04/Stoere-har-benyttet-privat-legevakt-privat-aldershjem-og-private-skoler-for-barna. Det er slitsomt og irriterende at flere partier går til krig mot de såkalte "velferdsprofitørene" samtidig som de benytter seg av disse mulighetene selv. Ikke fordi jeg er imot bruk av private aktører i det offentlige, men fordi jeg står fast ved at i vårt samfunn er et samspill mellom offentlige og private helsetilbud/barnehager til folk flest.

Norske velgere vil ha ledere som forteller sannheten, og som etterlever sin egen politikk. Ikke noen som demoniserer valgfrihet, benytter seg av den selv for så derfor å karakteriserer alle borgelige partier og velgere på en måte som ingen kjenner igjen i.

Jeg er glad for at dette skiftet i norsk politikk har satt seg,  og ser frem til kommunevalgkampen i Oslo i 2019. Da er jobben vår å vise frem vår gode politikk for Oslo, og ta tilbake styringen i Oslo i 2019. Og også behandle både velgere, og andre politikere med repekt. Ingen er tjent med å demonisere andre, velgerne vet alltid best.

 

Aina Stenersen, Oslo FrP

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar